szem elváltozás rövid idejű

Nem sürün előforduló, de időnként a legváratlanabbul fellépő szemproblémával fordulok Önhöz. évenként 1-2* előfordult, most a nyáron 3 egymás utáni napon: Úgy kezdődik, először kicsi pontokat látok, majd egyre nagyobbak-nagyobbak lesznek és ez körkörös erős villámszerü pulzálásba megy át, ami átterjed az egész látóterületemre, annyira felerősödik, hogy alig látok valamit és lehunyt szemmel is látom.Hatalmas villámszerű karikák, ami nyilvános helyen lebénít szinte.Kb 15-20 percig tart, de az iszonyú, majd fokozatosan elmúlik.Vérnyomásom ellenőrzöm, Lisonormot szedek rá. Mi lehet ez? Van következménye a látásomra? szemüveget hordok. V.+2, 0D=1, 0 és T15/15 Hgmm volt az utólsó vizsgálati lapomon 2014-ben H4330 Egyéb üvegtesti borússágok. Köszönöm a válaszát.

Dr. Hangyál Éva válasza látászavar témában

Tisztelt Kérdező!

A "villámlátások, torzlátások" hátterében először mindig szemészeti eltérést kell keresni, azaz szakorvosi vizsgálat javasolt. Amennyiben ennek negatív az eredménye, nagy valószínűséggel a szemészeti migrén okozza, aminek kezelését és ellenőrzését neurológus végzi.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. december 11., 12:46; Megválaszolva: 2016. január 13., 11:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...
Perifériás látótérkiesés...