Látóideg

Tisztelt Doktornő! 25 éves aktívan sportoló férfi vagyok. Nemrég észre vettem, hogy ha forró fürdőt veszek, vagy szaunázok, utána 2-3 órára rá elkezdek homályosan látni (nem oylan durván) , de a szemem dörgölésével sikerül tisztábban látni. Van hogy ha éppen lefekszem aludni, reggelre csipásodok, mert könynezés kíséri. Ritkán edzéstől is előfordul, ha nagy intenzitású. Épp a minap is este vettem egy forró fürdőt, rggelre becsipásodtam, és egész nap kicsi tompa fájás, de nem nagy, amolyan furcsa érzés, meg a szemem a nap folyamán könynezett. A nap végén időben lefeküdtem aludni (pihentetni) , ma már alig érzem, a könynezés eltünt, a szememen minimálisan érzem még a tegnapi napot. Ezek egyébként olyanok, hogy a meleget érintő napra 1-2 napra elmúlik. A neten keresgéltem, hogy mi lehet ez, és a látóideg gyulladásra gyanakszom, bár nem tudom, hogy ténylegesen az lenne az, mert el is szokott múlni viszonylag hamar (1-2 nap) . A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez minek tulajdonítható be, valamint hogy kell-e tartanom az efféle dolgoktól. Valamint hogy ha komolny, mennyi idő után érdemes orvoshoz fordulni a tüneteket észlelve. Lehet-e ilyenből kifolyólag látásromlás, vagy ez egy természetes folyamat? Egyébként egy éve voltam szemészeten, kicsit magasabb szemnyomás miatt, amit alaposabban kivizsgáltak, és azt mondták, hogy azért mér annyit a készülék, mert vastagabb a szaruhártyám az átlagnál. Egyébként mindent rendben találtak. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza látászavar témában

Tisztelt Kérdező!

Interneten nem érdemes diagnózist keresni az esetleges tünetek alapján- Mindenképpen vizsgáltassa meg magát szemész szakorvossal.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. november 02., 19:51; Megválaszolva: 2015. november 04., 09:04
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...