tartós szteroid szedése

Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a véleményét kérni, hogy 6 éves kislányom 2 éve használja (naponta 2x1 puff) a flixotide evohaler 125 mg gyógyszert asztmájára, aggódom nem okoz-e valamilyen szemkárosodást (szüke v. zöldhályog)? Egyébként szénanáthás is erre az Opatanol szemcseppet kapta. Szemészetre 3-4 havonta járunk mert 1, 5 éves korától magas dioptriás (+8, 5 és +9) szemüveget hord és kancsalság is van sajnos, amit valószínűleg műteni kell majd. A szemvizsgálat dioptria mérés (atropinos) és szemfenék vizsgálat szokott lenni.Esetleg valamilyen vizsgálatot javasolna még? Köszönettel: aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza steroid terápia témában

Tisztelt Anyuka!

Mindenképpen tájékoztatni kell a szemész orvost, hogy a gyermek tartósan steroidot kap. A szemfenék vizsgálattal együtt a gyakorlott szemész ki tudja szűrni az esetleg megjelenő lencsehomályt (szürkehályog) , és amennyiben szükségesnek itéli, szemnyomásmérést is el kell végezni (zöldhályog) .

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. július 07., 18:41; Megválaszolva: 2015. július 17., 10:49
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák