látás romlás

Tisztelt Doktornő! Mindkét szem szürkehályoggal lett műtve. Azt szeretném kérdezni, hogy műtét után egy évvel romolhat a látás, pl. távolra homályosodhat-e a látás élessége. Köszönettel, Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szürkehályog műtét témában

Kedves Zsuzsa!

Szürkehályog műtét után változhat a látásélesség a műlencse kisfokú helyváltoztatása, vagy a lencse hátsó tok opálosodása (másodlagos szürkehályog, de esetleg kezdődő szemfenéki elváltozás miatt. Javaslom keressen fel szemész szakorvost, hogy amennyiben kezelést igényel azt javasolhassák, vagy egy egyszerű szemüveg cserével javítsák a látását.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. február 05., 14:50; Megválaszolva: 2015. február 18., 09:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek