szaruhártya-károsító?

92 éves édesapámnak glaukómája van, Betoptic és Humacarpin szemcseppeket használ évek óta.Nagyon rossz, homályos a látása, szemüvege nincsen, szemorvos véleménye szerint nem segítene. Nemrégen azt olvastam, hogy a legújabb kutatások szerint ezek a cseppek károsítják a szaruhártyát.Szeretném megtudni, hogy igaz-e ez, és ha igen, akkor milyen más szemcseppel lehet helyettesíteni? Sajnos nem tud kimenni a lakásból, így orvoshoz sem tudjuk elvinni, ezért nagyon fontos lenne, hogy itt kapjunk megfelelő és használható tájékoztatást.Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza glaukoma témában

Tisztelt Kérdező!

Az említett és nagyon sok más szemcseppnél a tartósítószer (BAK) a hámkárosító, ami gyulladásban, kellemetlen érzésben nyilvánul meg és kevésbe a látást károsítja. Édesapjának - koránál fogva - három látást rontó betegsége van illetve lehet. Az említett glaucoma, szürkehályog és a szemfenék keringési elégtelensége a macula degeneratio. Vizsgálat nélkül ezeket nem lehet elkülöníteni.

Üdvözlettel: dr.Hangyál Éva

Kérdés: 2015. január 29., 16:31; Megválaszolva: 2015. február 02., 10:11
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Sildenafil Pfizer 100 mg filmtabletta
Sildenafil Pfizer 100 mg filmtablettát az urológus írta k (minden urológiai vizsga negatív) Mivel glaukóma betegségem van (napi 2 csepp Cosopt) ...
Glaukómával kapcsolatban...
Sajnos Elsődleges nyílt-zugú glaukómát diagnosztizáltak nálam egy éve. Azóta 3 havonta megyek mérésre és a cseppek felíratására.Rendszeresen 19...
Várhatok-e javulást a kezelések...
Tisztelt Doktornő! Nagyon elkeseredett vagyok, mert 6. éve van glaucomám, amivel rendszeresen járok kontrollra, becsületesen cseppentek mindkét...
nyíltzugú glaucoma orrcsepp
Tisztelt Doktornő! Kérdésem az volna, hogy nyíltzugú glaucomám van, amire xalacom szemcseppet használok jelenleg. Azonban gyakori orrdugulásra...
Szükséges-e a szemcsepp
Tisztelt Doktornő! 2000.ben volt egy glaukóma rohamom, ami után lézeres műtéttel megnyitották az elzáródást. Utána sokáig nem cseppentettem...