Fájdalom a jobb szemben. Mi lehet ez?

Tisztelt Doktor úr/nő! Már egy hete a jobb szememben azt érzem mintha belekapnék vagy mintha egy apró tűt beleszúrnának.Közelebbről megvizsgáltam a szememet, de semmi különöset sem láttam(nem volt piros, árpát sem találtam...). A fájdalom gyakorlatilag bármikor jelentkezik akármit csinálok, ha kivagyok sminkelve és akkor is ha nem. A látásom tökéletes, sosem hordtam szemüveget úgyhogy ez sem lehet probléma. Még arra gondoltam, hogy allergia lehet, mivel nyáron sokat tüsszögök, mert allergiás vagyok sokféle növény termésére, a porra, a macskákra és a madártollra is. Macskákkal nincs kapcsolatom és akkor csak viszketne a szemem, de, ami most van az kifejezetten egy éles, szúró fájdalom és ilyenkor beszokott könnyezni a szemem.Volt 1 nap, amikor nem jelentkezett a fájdalom, de másnap már megint. Valamikor naponta csak párszor érzem ezt a kellemetlen érzést, de például ma már majdnem minden 2.órában jelentkezett a fájdalom. Érdemes ezzel a problémával szemészetre mennem? És valószínűleg mi lehet a probléma gyökere? Válaszát előre is köszönöm. T.B.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szemfájdalom témában

Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolt szemészeti vizsgálata, mivel akár egy idegentest is lehet a szemfelszínbe nyomódva, vagy lehet gyulladás, vagy szemszárazság. Ezeket elkülöníteni a speciális szemészeti mikroszkóppal - réslámpa - tudjuk. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 27., 18:26; Megválaszolva: 2014. május 30., 13:24
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?