SZEMÉSZET

a NŐVÉREM GYERMEKE MOST 17 ÉVES ÉS NEURITIS LÁTÓIDEG GYULLÁDÁSA VAN.JANUÁR OTTA SZEGEDRE JÁRUNK. MÁR VOLT NEKI AGYVÍZ LEVÉTEL AZ NEGATIV AZ MRI IS NEGATIV LETT, AZ ÉRFESTÉSZET IS NEGATÍV LETT A GYERMEK SZEME MÉGSEM JAVUL JELELEG SZDEROIDIKAT KELL SZEDNIE FÉL ÉVIG, MOST VOLTAK EGY HÓNAP UTÁN ÚJRA ELLENŐRZÉSEN DE A SZEME SEMMIT NEM JAVULT MIND KÉT SZEMÉRE ALIG LÁT ÍRNI OLVASNI NEM TUD

Dr. Hangyál Éva válasza látóideg témában

Tisztelt Kérdező!

A neuritisnek leggyakrabban a kezelése valóban a szteroid alkalmazása. A gyermek állapotát a szemész és a neurológus szakorvosnak kell ellenőrízni és a kezelését előírni. Konzultáljanak az őt kezelő orvossal.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 13., 12:14; Megválaszolva: 2014. május 18., 20:09
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látóideg műtét
A lányom születése vak az egyik szemére, azt mondta a szemész, hogy a látóideg előtt van egy krétaszerű folt. lehetne e vele valamit...
Látóideg gyulladásra jó valamilyen...
Tisztelt Dr. Papp Júlia Doktor nö! Látóideg gyulladás érte a jobb szemem, Aug.közepén. Kb. 2 hét multán derült ki hogy ez a gond. Infuziós és...
gyengénlátó
Tisztelt doktornő! Már írtam önnek és köszönöm válaszát de annyira izgultam hogy elfelejtettm leírni konkrétan a betegségét a...
Szürke folt
Tisztelt Doktor úr! A 17 éves lányomnak kb. 8 hónappal ezrlőtt megjelent egy kis fix szürke folt a látóterében a jobb szeme előtt, ami nem úszkál...
Retina szakadás, perifériás...
Tisztelt Doktorúr! Az elmúlt hónapban kétszer volt retina szakadásom, amit lézerrel műtöttek. Kezelőorvosom perifériás degenerációt említett....