látás zavar

Jó estét! Elég nehézkes ezt jól megfogalmazni, hogy mi is a baj, de megpróbálom, Először kisebb koromban jelentkezett, 8-ik osztálytól kb. 10ik-ig. azóta egyszer sem, kivéve most pár órája! A következő a panaszom: Úgy indul az egész hogy ha nézek egy akármilyen pontot a latóképem közepefelé egy kerek sáv elkezd vibrálni, és szinte semmit nem látok azon a ponton, ez eleinte egy kisebb terület mint egy nagy ujjbegy ami fokozatosan növekszik, kb. fél óra/1 óra leforgása alatt. Ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor belenézünk egy nagyon erős fénybe, és az 1 pillanatra megvakít, és ha becsukjuk a szemünket vagy elnézünk máshova még mindig ott látjuk a fényforrást. Ez fiatal koromban havonta egyszer mindig előjött, és egyszer annyira súlyos is volt a helyzet, hogy félre is beszéltem a dolog leforgása után.Vagy esetleg zsibbadt a nyelvem egy pár percig. Ez most nem történt meg, csak a látás zavar jelentkezett, de nagyon-nagyon megijedtem hisz azt hittem kinőttem ha ki lehet e ezt egyáltalán nőni...?! Anno csináltunk egy pár rutin vizsgálatot, de semmi érdekeset/ rendelleneset nem találtak... Esetleg hallottak már ilyesfajta panaszról. Bármilyen segítséget/tanácsot szívesen fogadok! Tisztelettel, Tamás

Dr. Papp Júlia válasza látás zavar témában

Tisztelt kérdező! Két irányba is érdemes lenne elindulni az első a szemészeti, hogy mi okozhatta ezt a fényjelenséget - ellenőrizve a szemfeneket, látóideget. Ugyanakkor, fontos lenne a neurológiai kivizsgálás is, főleg a gyermekkori általános tünetek miatt - migrén, epilepszia kizárására.

Kérdés: 2013. január 03., 23:01 ;Megválaszolva: 2013. január 05., 20:32
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
villanás a látótér szélén
8 napja volt térdműtétem, porcleválás miatt. Trombózis megelőző kezelésként Cataflam-V 50 mg-ot szedek napi 2*1 tablettát. Ma többször...
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Torz látás
Üvegtesti homályok