látászavar

Tisztelt Web doktor! Az utóbbi napokban számítógépes munka végzés közben a bal vagy a jobb szememben egy sarló alakú formátum jön létre, mely kontúrja vibrál prizmatikusan.Többféle színt látok a kontúrokban.Ez a sarló alak az idő elteltével egyre nagyobb majd a szem szélét elérve eltűnik / megszűnik. Amikor ez a jelenség van nem látom a betűket és bizonytalan a fénytörés miatt a látásom. Nekem nem volt még agyvérzésem és nem műtöttek mint az előző hasonló hozzászóló.Egy ilyen esetnél megmértem a vérnyomásomat 141/84 volt.Keringési probléma? Várom válaszát.Üdvözlettel, Mihály

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Nagyon jó fele indult el a probléma felderítése terén.

Szerintem alapos belgyógyászati kivizsgálás és szemészeti vizsgálat lenne szükség. Ugyanis a kérdésben nagyon pontosan leírt panaszegyüttest szemnyomás megemelkedése is okozhatja, tehát ki kell zárni a zöldhályog lehetőségét is!

Kérdés: 2012. november 06., 11:46; Megválaszolva: 2012. november 07., 14:19
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...
Perifériás látótérkiesés...