látásvazar

Néha a szememben fényes tört kör alakú valami jelenik meg és hullámzik egy pár percig tart. Általában a bal szememben észlelem de volt már hogy a jobb szememben is előfordult. Ma megint délben étkezés közben előjött és most először a bal szememben kezdődött majd a mind a két szemembe volt egyszerre egy pár másodpercig. A bal szememről kb 20 perc után múlt el. Már többször volt hogy megmértem a vérnyomásomat közben, de ma is 120/67 volt. ez van hogy hetente de van hogy hosszabb idő is eltelik. Erre szeretnék választ kapni mi lehet ez? Tisztelettel Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Hasonlóan megélt panaszok hátterében valóban állhat vérnyomás ingadozás, de akár a szemnyomás megemelkedése, a szem átmeneti keringési zavara, esetleg migrénes jellegű szemtünetek (de jellegzetes kísérő tüneteket nem említ) . Fontos lenne a zöldhályog irányába a biztonság kedvéért kivizsgálni - szemnyomás mérés, látótér stb. Az alapos kivizsgálás a szemfenék körbe nézésével együtt az üvegtesti és retinalis eltéréseket is feltárja. ha szemészetileg (szerencsére) minden rendben, de az erek ingadozó nyomásra, rosszabb keringésre utalnak el kell indulnia belgyógyészati kivizsgálás irányába is.

Kérdés: 2012. október 05., 21:08; Megválaszolva: 2012. október 12., 16:51
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...