Koraszülöt baba szemproblémája

A kisfiam 30 hétre születtet 1270 grammal, már 7 hetes és 2100 gramm.Hála Istennek majdnem teljesen egéséges csak a szemével van egy kis probléma. A kórházban azt mondták hogy nem komoly a baj, ez a retina probléma elöfordul koraszülöt gyerekeknél és még rendbejöhet, de ha nem akkor meg kel műteni.Egy lézeres szemműtétet fognak végezni ha szűkséges. Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen műtét után körülbelül mennyi idö kell hogy a gyerek felépüljön és haza engedjék? Lesz-e ebböl késöbb valamien problémája? Elöre is köszönöm válaszát. Tiszteletel Kovács Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza csecsemő szemműtéte témában

Tisztelt kérdező! Először is gratulálni szeretnék a kisfia születéséhez! (Nagyon szépen gyarapodik.) Annak is nagyon örülök, hogy ilyen alaposan követik szemészeti szempontból is. A lézeres beavatkozás után nem kell feltétlenül kórházi kezelés a ki szeme miatt, ha egyébként minden rendben van. A felépülés a szerető családi légkörben, otthon is nagyon jó. Ha szükséges akkor szemcsepp beadása lehet javasolt, amit szerintem el lehet a szülőnek is sajátítani. A későbbi szemészeti probléma még ennyi idősen nem jósolható meg. Ha nem olyan mértékű az ereződés illetve nem megfelelő erek képződnek, akkor esetleg újabb lézerezésre lehet szükség. A kis koraszülötteket később is követni kell szemészetileg, hisz előfordulhat szemüvegesség, kancsalítás stb.

Kérdés: 2012. szeptember 14., 08:10; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 16:45
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák