Szem vibrálás

Tisztel doktor úr/nő! 22 éve fennálló problémám, az időnként jelentkező szemvibrálás. Az egyik szememről indul ki, a látóterem lassan beszűkül, szikrázó, villám, vagy sörös kupakszerű fények zavarják a látásom. Fejfájás nem kíséri, de nagyon ijesztő és sokszor esem pánikba. Kb. 10-15 perc alatt az egyik szemem sarkában csökken, majd eltűnik. 2002-ben agyvérzésem volt, vérnyomásom rendezett. 2008-ban az Amerikai úti Klinikán agyalapi mirigy műtétem volt. Rendszeresen járok MR vizsgálatra és szemészetre is. Az idegorvosom azt mondta hogy ne ijedjek meg, nincs nagy jelentősége de szeretném tudni, hogy valóban ilyen könnyedén vehetem, vagy a háttérben esetleg szemészeti, vagy keringési probléma lehet. Illetve az lenne a kérdésem, hogy, hogy tudnám csökkenteni a tünetek gyakoriságát. Hosszú évek alatt kitapasztaltam hogy általában hirtelen mozdulatkor, vagy fáradtság esetén jön elő. Köszönöm és várom a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! Megnyugtatás miatt érdemes lenne esetleg a nyaki erek állapotát ellenőrizni, emellett a szemészeten újra megnézetni a szemnyomást, látóteret, szemfenék állapotát. A tünetek jelentkezésének körülményeit figyelembe véve valóban inkább általános keringési eltérésről lehet szó. Meg kell próbálni ezeket a helyzeteket, ha lehet kerülni.

Kérdés: 2012. június 28., 11:54; Megválaszolva: 2012. július 09., 08:24
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák