Tompalátás műtét?

Tisztelt szakértő! Lenne egy igen fontos kérdésem. Jobb szemem tompalátó, bal szemem jó. A jobb szememhez képest 8-9 D a külömbség. Felkerestem a szemészetet, már elő is jegyeztek műtétre. Refraktiv lencse csere a műtét. Bár ezt hályogok stb-nél alkalmazzák, Nos nem is irok felesleges dolgokat, hanem az lenne a kérdésem hogy ha megműtik illetve kicserélik a lencsét akkor mennyi az esélye annak hogy megszokja az agyam, mert ugye itt a bibi benne. Mert ugye most egyszemes vagyok, műtét után lenne két szemes a látásom, de ettől félek mert ha az agyam nem szokja meg akkor leélhetem szétcsúszott, zavart látással az életem. Tudom ez egy uj tipusa a kezelésnek de nem kifejezetten amblyopia ra van. Mégis annyira zavar a dolog hogy már aludni nem tudok. Illetve ezt a lencsecserét, nem lehetne kiváltani valamennyire kontaktlencsével? Mivel a nagy D külömbség miatt szemüveg nem megoldható. Kicsit zavaros a kérdés de elnézést. Eléggé félek a műtéttől, lehet hogy inkább hagyom így, így már megszoktam és nem is nagyon zavaró. MIvel már igy élek 27 éve. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza tompalátás témában

Tisztelt kérdező! Nagyon örülök, hogy magától is kitért a kontaktlencse kérdésére. Valóban ezt szoktam javasolni, hogy ezzel modellezzük a műtétet - amit nem lehet "visszafordítani". Mindenképp meg kellene próbálni a lágy kontaktlencse viselését. A viselés során jelentkező kedvező és kedvezőtlen tapasztalatokat figyelembe venni a végső döntés meghozatalához. Nagyon fiatal, szükség van bizonyos merészségre. Próbálja ki feltétlenül a kontaktlencsét!

Kérdés: 2012. május 22., 21:23; Megválaszolva: 2012. május 24., 16:55
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok