furcsa szem

Tisztelt Doktornő! 29 éves nő vagyok az egyik pupillám tágabb, mint a másik, ezt már megszoktam, de az utóbbi időben mindenki megjegyzi, hogy mi lehet a szememmel, ez már engem is kezd idegesíteni. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen betegség tünete vagy szimplán esztétikai probléma? Üdvözlettel Rita!

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza pupilla témában

Kedves Rita!

Nem tudom, hogy korábban vizsgálták-e már Önt az eltérő pupillaméret miatt.

Amennyiben szemészeti vizsgálaton még nem esett át emiatt, akkor kérném, hogy jelentkezzen be a területileg illetékes szemészetre mielőbb.

Eltérő pupillaméret normális körülmények között is előfordulhat, így ebben az esetben valóban csak esztétikai probléma áll fenn, de egyéb más betegségek kísérője is lehet. Hogy ezeket kizárjuk, mindenképpen szükséges a szemészeti vizsgálaton átesnie.

Üdvözlettel:

Halmosi Edina

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2012. május 13., 16:31; Megválaszolva: 2012. május 15., 13:12
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon