Szemészet

T.Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy kb.1 éve vettem észre, hogy az apró betüket nem tudom elolvasni.Nem is foglalkoztam vele, egészen 2 hónappal ezelőttig.Ekkor pánikbetegséget diagnosztizáltak, floxet kapszulát 30mg és xanaxot kapok. Most már elmúltak a rohamok. A szememen észrevettem, hogy nem látok olyan élesen, a szemizmaim húzódnak, néha olyan mintha ugrálna is a szemem.Kérdésem az lenne, hogy ez lehet gyógyszertől, vagy most már szemüveg fog kelleni, vagy esetleg állhat sclerosis a háttérben? Most fogok szemészetre menni, milyen vizsgálatot kérjek, hogy megnyugodjak, nincs valami idegrendszeri betegség mellette? Köszönettel: B. M

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt kérdező! Valószínűleg véletlen egybe esésről van szó! Nagyon fontos a szemüveg igényt megvizsgálni első lépésben. Az életkor és a panaszok alapján a közeli munkához mindenképp szükséges korrekció. Ezt követően először elegendő egy alapvizsgálat és ezt követően a korrekció viselése mellett lesz majd érdemes megvizsgálni a panaszok alakulását. Mert, bár a gyógyszer is okozhatja a tüneteket, inkább a szemüveg hiánya a valószínűbb. További lépésként kell majd a speciális vizsgálatokat, ha szükséges elvégezni.

Kérdés: 2012. május 12., 11:57; Megválaszolva: 2012. május 16., 17:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon