Gyógyítható a Gócos chorioretinealis gyullladás?

4 éve állapították meg ezt a gócos gyulladást a szememben, 2x kaptam injekciót, de utána nem mentem el. Ezalatt az idő alatt nem volt homályos a szemem, csak nagyon kicsikét, de mindig elmúlt magától. Most megint van és elmentem az sztk-ba kivizsgálni, és ezt írták megjegyzésnek: rés. o.d.: cornea hátlapján alul kisebb-nagyobb precipitátumok, csarnok kp. mély tiszta, pupilla tágított, lencse tiszta, üt-ben sejtes szórás, szállagos homályok. Fundus hármastükörrel: o.d: éles hat. halv. papilla, nasalisan II-III óratájékán kb. 4 papillányi, pigmentált szélű chorioret. atrophinás terület, a nasalis szélénél kb 3/4 papillányi elmosódott szélű aktív góc, ennek megfelelően az üvegtestben vaskos izzadmányköteg. Th-s terv: 5x Tobradex csepp a jobb szembe. Szerológiai vizsgálatra küldve. A beteg a parabulbaris inj. therapiát negalja, a felvilágositás ellenére is. Tudom hogy kellett volna az injekció, de nagyon féltem már pénteken kellene vissza menni, és akkor kérem hogy csak akarom az injekciót. Szeretném az ön véleményét is. Tényleg meg lehet benne vakulni ha nincs normálisan kezelve? Ha kezelve van mennyire múlik el? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt kérdező! Az utolsó kérdésre válaszolva, valóban meg lehet vakulni a kezeletlen, elhanyagolt gyulladás miatt. Kezelés mellett lehetőség van arra, hogy a gyulladás fellángolását még időben elkapjuk és gyorsan megoldódjon, minimális panaszokat okozva. A kezelés megválasztásában alapvető a serológiai eredmény - ugyanis, ha speciális kezelés szükséges azt érdemes elkezdeni minél hamarabb. De addig is nagyon fontos, hogy a gyulladás csökkentő kezelés elkezdődjön. A gyulladás csökkentő gyógyszer bejuttatására legalkalmasabb, legideálisabb a szem mellé adott injekció. Sajnos valóban kellemetlen a feszítő érzés, fájdalom miatt, esetleg a bevérzés is riasztó lehet.Önnek nagy szerencséje van, hisz a góc és az aktív része is szerencsére nem az éles látás helyének közelében van. Néha ugyanis minimális gyulladásos góc is nagyon lerontja a látást, ha nem ilyen szerencsés helyen van! Az eredményig és a kezelés alatt kitartást kívánok.

Kérdés: 2012. május 08., 12:38; Megválaszolva: 2012. május 14., 06:17
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon