Szem romlásának oka

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2012 04.28.-án vissza mentem kontroll vizsgálatra a szemészetre, és kiderült hogy be van gyulladva a szemem mivel a szemfehérje eres volt.1 éve hordok kontaktlencsét (-4, -4 Frequency Aspheric 55%) de eddig nem volt ilyen panaszom. A szemem nem fáj nem váladékozik, teljesen panasz mentes, kivéve a szem pirosságát. A Doktor Nő felírt nekem TobraDex szemcseppet napi 3x1 használatra egy hétig és a kontaktlencsét is megtiltotta míg helyre nem jön a szemem.Jövőhét hétfőn kell visszamennem ellenőrzésre. A problémám amiért írok hogy a szemcsepp alkalmazása óta úgy érzem nagy mértékben romlott a szemem.Lehetséges hogy ez egy mellékhatás vagy netán általános tünet a szemcsepp alkalmazásánál? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt Kérdező!

A Tobradex egy szemgyulladások kezelésére szolgáló antibiotikumot tartalmazó készítmény.

Mint bármely szemcsepp, a Tobradex alkalmazása is átmenetileg kedvezőtlenül befolyásolhatja a látást (homályos, ködös) .

Semmiképp ne ijedjen meg! Ez nem azt jelenti, hogy nagy mértékben romlott volna a látása.

A kontroll-vizsgálaton kiderül majd, hogy mi a helyzet.

Azt viszont javasolnám még, hogy a kezelés előtt használt kontaktlencséjét tokkal együtt dobja ki. Azt újra behelyezni a szemébe tilos, mivel ismét kialakulhat a gyulladás.

Üdvözlettel: Halmosi Edina

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2012. május 03., 13:46; Megválaszolva: 2012. május 04., 13:09
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon