vibráló szem lefekvés előtt

Mostanában este, lefekvés előtti időben, illetve reggel, rögtön ébredés után még egy rövid ideig "vibrál a szemem", vagyis látom a tárgyak nyomvonalát (olyan, mint a számítógépes egérnél lévő opciós beállításnál - "nyomvonal megjelenítése") Napközben kontaktlencsét hordok, amikor ez a jelenség előfordul már szemüveg van rajtam mindig. Mitől lehet ez? Szemészhez forduljak vagy esetleg más szakorvoshoz?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt kérdező! A gyógyszerek alapján diabetes mellitus is fennáll. Ebben a betegségben nagyon gyakori, hogy a lencse és a szaruhártya víztartalma változhat. Néha elég néhány pislogás, hogy a könnyfilm helyre álljon és "kitisztuljon" a kép. A vércukor szint ingadozással szinkron is megfigyelhető a látás változása. Érdemes lenne a szemészeti szakrendelésen vagy a rendszeres kontroll alkalmával vagy egy előre hozott kontroll alkalmával tisztázni ezeket a panaszokat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 24., 12:52; Megválaszolva: 2012. április 29., 15:48
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok