Szemészeti kérdés

Tisztel doktornő/doktor úr! Feleségem miatt aggódom, 40 éves elmúlt mikor született a harmadik gyerek akkor vette észre, hogy közelre már nem úgy lát, kapott is öreg szeműségre +1-es szemüveget mind a két oldal +1-es.Kapott egy heveny kötőhártya gyulladást még februárban, folyamatosan csepegtetett is, ott próbálták megmérni a szem nyomását a befújásos módszerrel de nem jól reagál rá, állandóan összezárta a szemét, ezért 26-ost mértek, de mondták ez attól van, hogy összezárja a szemet, 1 hete kellett visszamenni kontrollra de mielött visszamentünk volna szemöldöke alatti rész bedagadt, azt mondták allergia, kapott szemcseppet, és csináltak látótér vizsgálatot is, ott mindet rendben találtak azt mondták megpróbálkoznak még egyszer a befújásos szem nyomás méréssel de sajnos most is összecsukta a szemét, de már nem mértek 26-ot mind a két szemen 21-et, de allergia van a szemen, e miatt mérhettek 21-et? Ugye nem zöld hályog? Nincs a családjában olyan akinek lenne, csak édesanyjának volt szürke hályogja, azt mondták még, megnyomkodták a szemgolyóját, hogy egy kicsit keményebb a szemgolyója, de ez nem gond.Ezek lehetnek a folyamatos allergiától az első gyerek óta 24 éve allergiás hol jobb hol rosszabb de az idén ahogy látjuk a szemét érinti.Ezek az eredmények rosszak? Kell aggódni, most egy darabig minden hónapban vissza kell mennie? Miért a látótér vizsgálata jó lett, ugye nem azért mert gond van? A feleségem is nagyon ideges meg én is. Ez betudható mind az allergiája miatt? Köszönöm előre is a válaszát.Egy agodó férj

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemnyomás témában

Tisztelt kérdező! Először is nem kell aggódni, mert az időben felismert és megfelelően kezelt zöld hályog teljesen tünetmentes lehet. Az első időkben havonta végzett kontroll vizsgálat nagyon megnyugtató, hisz a vizsgálat során nem csak a szemnyomást, hanem az allergia tüneteit is ellenőrizni tudják.

Valóban igaz, hogy a fokozott reflex, a gyulladás miatti hunyorgás stb. miatt hamisan magasabb szemnyomás értéket lehet mérni. A 21 Hgmm ugyanakkor a norm. tartomány felső részébe esik és a többi vizsgálat eredménye is mnegnyugtató. A szemhéj duzzanat miatt és a leírt panaszok alapján a teljes megnyugtatás miatt - bár csak a leírásra támaszkodhatom - biztonságos volna a pajzsmirigy állapotát is ellenőriztetni.

Kérdés: 2012. április 11., 16:28; Megválaszolva: 2012. április 17., 11:19
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon