szemészeti kérdés

T.Papp Júlia dr! Az elözöhöz lenne még egy kérdésem csak elfelejtettem feltenni az opatanol szemcseppet kaptam, napi 2x1-et kell csepegtetni ha elfogy fel kell iratni, azt mondták használjam mindig mikor kell, de most már 1 hete be van dagadva a szemöldököm alatti rész, változást nem látok, folyamatosan lehet ezt a cseppet használni, mikor fogok valamit érezni? Mert így az életben nem tudunk rendes nyomást nézni ha állandóan be van gyulladva az allergiától stb..... Nem veszélyes a csepp folyamatos használathoz? És szeretnénk még gyereket terhesség alatt használható? Köszönöm Tünde

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészeti probléma témában

Tisztelt kérdező! Most sajnos nagyon sok minden virágzott és az allergiás panaszok nagyon felerősödtek. Minden esetre ne szaladjunk nagyon előre a dolgokkal. A csepp tartós használatánál figyelhetjük meg a javulást, ha a kontroll során nincs jelentős javulás akkor esetleg gyulladás csökkentővel lehet kombinálni. Az allergia szakrendelésen pedig esetleg szisztémás terápiát is meg kellene beszélni - ha úgy ítélik meg.

A terhesség időpontjának a megtervezését, a szülés várható időpontját majd érdemes átgondolni, hogy lehetőleg minél kevesebbet szenvedjen a korai és a késői időszakban az allergia tüneteitől.

Kérdés: 2012. április 11., 15:46; Megválaszolva: 2012. április 17., 11:11
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon