• szemészeti lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő /Úr/! 2. tip. cukorbetegség gyanúja miatt elvégzett szemészeti vizsgálatnál a szemnyomás értéke Tnc: 19/14 Hgmm lett. További vélemény: ép papillák,, norm. érrajz, macula ép. Diab.elváltozás nem látható. A szemeknél még rövidlátást állapítottak meg, a bal 1-es, a jobb 0.5-ös. Az utóbbi időben távolba nézésnél és olvasásnál is enyhén fáj a szemem, valamint a látásomnál sokszor furcsa dolgot érzek, mintha ittam volna, ha felveszek egy sima napszemüveget, a rossz érzés csökken. Szeretném megtudni, hogy a szemnyomás értékeknél melyik a bal szemé illetve a jobb szemé, továbbá úgy hallottam, hogy ha a két szem szemnyomása közötti eltérés nagyobb, mint 3 Hgmm, akkor zöldhályog gyanuja merül fel. Szeretném kikérni az Ön véleményét a fentiekkel kapcsolatban. Köszönettel Attila

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Az első szám a jobb szem, a második szám a bal szem értéke. Valóban érdemes kontrollálni a szemnyomás értéket a nagyobb különbség miatt, de szerencsére megnyugtató, hogy még a magasabb érték is bőven a jó tartományban 22 Hgmm alatt van.


        Kérdés: 2012. április 04., 19:31; Megválaszolva: 2012. április 06., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: