• szemészeti kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor úr/úrhölgy! 1 hónapig kötőhártya gyulladásom volt ma mentem vissza kontrollra, tegnap este a szemhéjam bedagadt. Azt mondták a szemészeten, hogy nagyfokú allergia kaptam szemcseppet.Kértem, hogy nézzünk szemnyomást is, a befújásossal próbálkoztak szegények de sajnos legalább 6-szor megpróbáltuk de nem jött össze mivel állandóan becsuktam a szememet reflex szerűen ezért 26-os értéket mértek, mivel összezártam a szememet a befújásnál azt mondták, hogy reflex szerűen csinálom sok ilyen beteg van.Ezrét pénteken megyek újra akkor a becsepegtetnek hátha akkor nem ugrálok! A kérdésem: a szem becsukása miatt volt rossz a mérési eredmény? Nincs a családban olyan akinek zöld hályogja lett volna, anyukámnak szürke volt. Megvizsgáltak géppel is nem látnak semmit, gondolom ezt már lehet látni ha van egy egyszerű vizsgálattal is. Akkor azt mondták nincs már ha lenne lehetne látni, de azért megnézzük a nyomást még egyszer mert állandóan,, ugrálok,, a vizsgálat alatt. T.Doktor úr/ úrhölgy! Nem kell tartanom, hogy zöld hályogom van, ugye? Köszönöm a választ.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Kedves kérdező! Előre megmondani, hogy kinek kell tartani a zöldhályog kialakulásától és kinek nem, véleményem szerint lehetetlen. Gyulladt, irritált szemen, főleg ha a szemhéj is be van duzzadva nagyon nehéz - szinte lehetetlen. A ráfújásos módszer és a hagyományos is nagy önfegyelmet, együtt működést, gyakorlatot igényel. Minden esetre a szemfenék állapota stb. inkább arra utal, hogy nincs zöld hályog a szemen. Ha felvetődik valami gyanú érdemes lesz látótér vizsgálatot esetleg OCT vizsgálatot végeztetni, mert ezek során semmi sem ér a szemhez, tehát nem gond a reflexes pislogás.


        Kérdés: 2012. április 04., 17:19; Megválaszolva: 2012. április 06., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: