• Szemész: szülhetek-e ilyen szemmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy egyik szemre gyengénlátó vagyok, volt már kancsalság elen műtve a bal szemem. 33 hetes terhes vagyok nagyon félek, hogy szülés közben valami történik a jobb szememmel, és nem tudom majd ellátni a kisbabámat. Számítógép előtt dolgoztam eddig, sokszor elpattantak a hajszálerek a szemembe. Visus: SÜ:+0, 5 Dcyl.90fok/+1, 0 Dsph. 0.dex.: -0, 5 Dcyl. 180fok=1, 0 0.sin.: 0, 01 ünj. Foveola kissé elmosódott. Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne szemészeti vizsgálatot kérni szülés előtt - bár autómatikusan nem fogja a szülész küldeni, mert nem olyan a szem fénytörésének dioptra értéke. Tekintetbe véve a másik szemet is mindenképp fontos lenne pupilla tágításban megvizsgálni a retina és az erek állapotát és ennek fényében megvitatni a kérdést a szülésszel. Milyen méretűre becsülik a babát, milyen a kicsi fekvése, volt-e korábban betegsége nőgyógyászati műtéte? Mindent figyelembe kell venni.


        Kérdés: 2012. április 02., 16:32; Megválaszolva: 2012. április 06., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: