• jobb szemet ellátó artéria embóliája MEGOLDÁS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Apukám 63 éves. Bal szemét 5 évesen balesetben elvesztette. Jobb szeme 4. napja hirtelen a látását vesztette, - a szemet ellátó artéria embóliája miatt. Az embólia, hogy a szemfenéken vagy közel az agyban lenne-e, azt még nem tudják. Az agyi CT térfoglalást nem mutatott. Jelenleg a Debrecenben, a Klinikán embolizises infúziót kap, -nagy eredménnyel nem kecsegtetnek bennünket. KI TUD SEGÍTENI? LÉZERES ELJÁRÁS? BÁRMILYEN TANÁCSOT, -CÍMET, - szívesen fogadunk! Hálás köszönettel: lánya és felesége

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Kedves kérdezők! Sajnos a szemészetben kevés olyan kórkép van amikor hirtelen látásvesztés magas időfaktorú (! ) és a beavatkozást követően esélytelen, lehetetlen a szem világának visszaadása. Az egyik legveszélyesebb, ami az Önök édesapjánál is történt az ideghártya ellátásáért felelős artéria hirtelen elzáródása miatt kialakuló látásvesztés! A keringés nélküli elpusztult sejteket nem tudjunk pótolni. A keringés helyreállítása, az infúziók azok melyeket alkalmazva az utolsó lehetőséget is meg kell adni a szemnek.


        Kérdés: 2012. március 31., 12:08; Megválaszolva: 2012. április 06., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: