• Szembetegség villódzó fények, fénytörés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktornő két éve tart a szem panaszom. A szemem elött villódzó foltok jelentek meg, apró kis bogarak amik össze vissza cikáznak. Továbbá szemem nagyon fényérzékeny lett. Minden nap végére a szemem "elfárad" látásom távolra homályossá válik és csak másnap javul meg mire szemem "pihent" lesz. feles szemüveget kaptam (távol látásra) ezen kívül szemem ha egyszinü sima felületet nézek (pl fehér falat) elveszti a térlátását (tehát nem tudom megmondani hogy 30-80 centi / 1.5 méterre van e tölem pl a plafon). Kialakult egy-egy vakfolt mind a két szememen (a jobb szememnek a jobb szélén, a bal szememnek a bal szélén de nem jelentősen nagyok). Továbbá ha egy közvettlen fényforrás felé nézek akkor nem is tudom hogy irjam pontosan le: megtörik a szememen a fény: tehát például ha ha utcán felnézek egy lámpára vagy ha belenézek az autók fényszórójába akkor elöször is ugye az elvakít (mivel valamiért sokkal érzékenyebb a szemem a fényre) ha szembe nézek a fénnyel akkor a lámpa közepe körül a szivárvány szineiben játszó köröket látok és maga a fény pedig valahogy megtörik... mint például ha az embernek könnyezik a szeme és hunyorít (mondhatni "+ plusz jel" alakban) ennek a fénytörésnek a nagysága az utóbbi időben erősödött (egészen a szemem széléig elér a megtört fény ) 2 év alatt egy pillanatra sem szüntek meg tüneteim 2szer voltam már kivizsgáláson az elsőn: 2010 szeptemberében (szemészet) másodszorra: 2011 december (magán orvos) a magánorvos még egy olyan vizsgálatot is elvégzett ahol egy háromtükrös nagyítót nyomtak közvettlenül a retinámhoz. Mindkét vizsgálat azt mutatta hogy szemem teljesen épp, nincs semmi baj vele Azt szeretném kérdezni hogy a tisztelt doktornő szerint ezek a panaszok mire utalhatnak és hogy érdemes lenne e a szemészetre mégegyszer (mivel a fénytörés például mostanában erősödött fel) elmenni. Vagy esettleg más irányban elindulni. Tisztelettel: Dávid

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Nem tudom pontosan mire terjedt ki a szemészeti vizsgálat, de esetleg érdemes lenne a zöldhályogot is kizárni (szemnyomás, látótér, OCT stb.) Fontos a szemüveg folyamatos viselése, esetleg műkönny készítmények használata, mely segítségével a szeme pihentebb lesz. Ilyen "katedrál" üvegszerű észlelést az említetteken túl okozhat a szem keringésének az enyhe átmeneti zavara is. Ultrahanggal ellenőrizni kell az erek állapotát, szükség esetén a vérnyomást, vérképet és a szemfenék keringési állapotát érfestéssel.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 29., 21:40; Megválaszolva: 2012. április 01., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: