• kollagén szerkezet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Szaporodó üvegtesti homályaim, bár általában szemészeten megnyugtatnak, egyre jobban zavarnak. Állítólag szemem kollagén szerkezete laza. Nemrég homályos foltok is megjelentek, melyek már zavaróak. Szemészport írtak fel de ez sok kalciumot tartalmaz és ezt nem értem, hisz kalciumkristályok is okozhatnak ilyesmit kicsapódásuk esetén. Szedhető ez a készítmény? El tud szaporodni a homály oly mértékben, hogy a látást veszélyeztesse? Ha igen mit lehet tenni ellene? Milyen nagy a műtéti kockázat? Tisztelettel:Kovács Imre

        Dr. Papp Júlia válasza a üvegtesti homály témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos tisztázni, hogy egyéb betegség áll-e a háttérben. Ha minden rendben, akkor lényeges odafigyelni a megfelelő folyadék háztartásra, vitamin (főleg C vitamin) antioxidánsok bevitelére. Egészséges szervezetben finoman szabályozott pl. a kálcium felvétele a bevitel bizonyos határain belül. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a mennyiségük elviselhetetlenül zavarná a látást. A panaszok lefutása jellegzetesen hullámzó - amikor a látópályába úsznak hirtelen nagyon soknak tűnnek és panaszokat okoznak, míg, ha lejjebb süllyednek akkor szinte úgy érzi az ember mintha megszűntek volna. Egyébként egészséges szemen a vitrectomia várható előnyei mellett nagyon tekintettel kell lenni az esetleges szövődményekre. (Vérzés, gyulladás, retina leválás vagy sérülés, a szemlencse problémái stb.)

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 29., 08:33; Megválaszolva: 2012. április 01., 21:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: