• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Pár hónapja vettem észre az utcán, hogy fekete szálakból álló kis foltot látok a bal szememmel. A tekintetemmel nem bírom elkapni sosem, mert ahogy mozgatom a szemem, mozog vele együtt. Egy ideig mintha eltűnt volna, de mostanában már nem csak az utcán veszem észre és mintha nagyobb is lenne. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edina

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A pontosan leírt elváltozások hátterében valószínűleg az üvegtest töredezettsége állhat. Legnagyobb valószínűséggel ezek a szálcsák úsznak, mozognak a szemmozgást követve. Ezek száma a korral egyre nőni fog. Ha a fonal, szál kiúszik a látópályából akkor a beteg úgy észleli mintha eltűnne, kevesebb lenne, ha pedig ismételten visszajutnak a szálak akkor hirtelen zavaróan soknak tűnnek. Tudatosan "nem kell rá figyelni", de fehér világos felületek előtt nagyon zavaró tud lenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 18., 11:07; Megválaszolva: 2012. március 19., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: