• kancsalsag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        kislanyom 3 efel eves 6 napja bal szemevel befele nez kancsalsagra gyakakodok okai mi lehetnek

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! A kancsalságnak számtalan oka lehet, melyek között a leggyakoribb a szem fénytörése miatti akkomodatív kancsalság. Ezen túl egyéb szemizom bénulásos, idegrendszeri elváltozás is okozhatja. Első lépésben gyermekszemészeti műszeres szakorvosi vizsgálatra lenne szükség. Addig is figyelni kell otthon a kancsalság tényét, milyen gyakorisággal, milyen mértékben, milyen irányban, melyik szemmel (csak az egyikkel vagy váltva). Fontos, hogy a befele kancsalító szem tud-e kifele tekinteni. A szakvizsgálat során a pupilla tágítása mellett le kell mérni a szem fénytörését - ha szükséges akkor a szemüveg viselése sokat javít a kancsalságon. Ha egyéb eltérés valószínű, akkor a teljes körű szemészeti vizsgálaton túl ideggyógyászati, gyermekgyógyászati vizsgálatra lesz szükség.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 13., 12:32; Megválaszolva: 2012. március 17., 21:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: