• Tanácskérés zöldhályogra kapott gyógyszer miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Már 5 éve szemcseppekkel kezeli egy lelkiismeretes főorvosnő a zöldhályogomat. Most nőgyógyászati mútétem lesz(márc. 21), ezért felkerestem őt a szokásos kontrollra, aki megállapította, hogy új szemcsepp kell és egy értágítót is felírt, mert a bal szememen látott egy kis meszesedést is és pici szürkehályogot. Eddig Betoptic cseppet használtam, most DuoTrav cseppet ésChinotál 400 gyógyszert kaptam.Sajnos a mellékhatások közül rajtam sok jelentkezett/piros viszkető szem, fejfájás, hányinger, rossz közérzet, hasmenés szédülés/ A problémám, hogy az orvosom most éppen 2 hétig nem lesz és vissza sem tudok hozzá menni! Egy gyógyszerésznőt kérdeztem meg, hogy mit tegyek, ő azt tanácsolta, hogy egyelőre térjek vissza a Betoptichoz, és ha megvolt a műtétem és újra dolgozik az orvosom, keressem fel. Ön mit tanácsol ebben a helyzetben? Köszönettel várom a válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! Valóban - bár nem vizsgálatm, nem követtem az Ön zöldhályog betegségét, de - érdemes legalább átmenetileg visszatérni a megszokott, mellékhatásokat nem okozó szemcsepphez. A műtétet követően a következő kontrollon lehet újra próbálni a Duotrv cseppet, figyelve a mellékhatások visszatértét. Az értágítót egy kis szünettel kipróbálni, mert lehet, hogy nem szemcsepp, hanem az értágító okoz zavaró panaszokat.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 10., 20:21; Megválaszolva: 2012. március 14., 07:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: