• közellátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 1 éves kisfiamnak -8 és -10 dioptriás szemüveget írtak fel. Az optikában jelezte az eladó, hogy ilyen magas dioptriánál szokás pupillatágítás mellett végezni a szemüveghez szoktatást, különben túl nagy trauma éri a szemet. Ez valóban így van? Mert nekünk egyik szemorvos sem említette az atropin használatát a szemüveghez való hozzászoktatáshoz. Valamint nemrégiben részesült (február 4.-től-8.-ig) atropinos kezelésben napi 1 csepp formájában 5 napon keresztül, ill. február 16-án kapott 1-1 csepp Humapent is. El kell telnie bizonyos időnek 2 atropinos kezelés között, vagy bármikor megismételhető? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemromlás témában

        Tisztelt Kérdező! Mínuszos korrekció esetén nincs szükség tágításra ahhoz, hogy a gyerek megszokja a szemüvegét. Ez csak abban az esetben szükséges, ha plusszos szemüveget írnak fel. Atropinos kezelés bármikor alkalmazható, megismételhető. Legyen nyugodt, nem lesz semmi gond a szemüveg megszokásával. Viselje állandóan a gyerek és járjanak rendszeresen kontrollra. Üdvözlettel: Halmosi Edina


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 23:25; Megválaszolva: 2012. március 02., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: