• Rövidlátás javítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr A fiammal nemrégiben voltunk a szemészeten látásproblémái miatt. Mint kiderül a fiam rövidlátó, az egyik szemére 0, 5 a másik szemére 0, 75 dioptriás látásjavító lencsét írtak fel. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a betegséget valamilyen természetes módszerrel gyógyítani, hogy ne kelljen szemüveget vagy kontaktlencsét viseljen?

        Halmosi Edina válasza a rövidlátás témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos nem tudok javasolni semmilyen látásjavító módszert. A rövidlátás azért alakul ki, mert vagy a szemtengely nagyobb az átlagosnál, vagy a szaruhártya görbülete nagyobb, ezért a szembe bejövő fénysugarak a retina síkja előtt alkotják a képet. Ahhoz, hogy a kép megfelelő helyre kerüljön, és a látás tökéletes legyen konkáv (mínuszos előjelű) lencsét írunk fel. Fiánál a myopia csak kisfokú, de sajnos várható, hogy még fokozódni fog. A növekedéssel párhuzamosan a szem tengelye is nyúlhat még, ami azt jelenti, hogy erősebb dioptria is szükségessé válhat. 18 év alatt fél évente ajánlott kontrollálni a látást, amellyel az esetleges romlás azonnal kiszűrhető. Üdvözlettel: Halmosi Edina


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 22., 19:11; Megválaszolva: 2012. február 23., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: