• szemészeti lelet elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        V: 1, 0 1, 0 Ksü: +1, 0D +1, 0D NCT:21/21 HGmm Kinetikus látótér:ép háttér, Párhuzamos szemállás, szabad szemmozgás, Védőszervek:épek, Conjuctiva: váladékos itt AB-os átöblítés Sclera:ép.ornea: sima, fénylő, hátlap tiszta, érzékenység megtartott festődés nincs.Csarnok: kp.mély tiszta.Iris: szine szerkezete megtartott.Pupilla: kp.tág, kerek, centr: fényre jól reagál.Lencse: tiszta Üvegtest: jó vvf. 90D F:ou.fiz.excavált papilla nívóban. Erek: szűkebb art, kp telt vénák, macula ép. Dg: Presbyopia. H5240 Prwsbyopia H1030 Heveny kötőhártya-gyulladás k.m.n. Tobradex szuszpenziós szemcsepp 1x5 ml. Kérném a lelet véleményezését.2012.02.08-a óta használom a szemcseppet.De még mindíg nem érzem, hogy tökéletes lenne, ez meddig lesz így? Azt mondták, hogy az egészet be kell csöpögtetni a szembe nap 5-ször. Meddig tart a kötőhártya gyulladás. Köszönettel

        Halmosi Edina válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt Kérdező! A leleten szereplő adatok jelentése: Presbyopia: öregszeműségnek is nevezik. Azt jelenti, hogy a közeli látáshoz szemüvegre lesz szüksége. A kor előrehaladtával a szemlencse veszít az alkalmazkodó-képességéből, ezért nem tud élesen fókuszálni. Ez általában 40 éves kor fölött jelentkezik, és sokan úgy veszik észre, hogy egyre távolabbra tolják az olvasandó szöveget. Ez egy teljesen természetes folyamat. Önnél +1, 00 dioptriás lencse került felírásra. NCT: a szemnyomás mérése non contact tonométerrel. Ez egy modern szemnyomásmérő eljárás. 40 fölött mindenkinél ajánlott a vizsgálatot elvégezni. A szemnyomás értékét higany milliméterben adjuk meg. Mindkét szemén 21-es volt a nyomás, ami a normál érték felső határa, ezért ilyen esetekben ajánlott egy látótérvizsgálatot is csinálni, amit Önnél is elvégeztek. Elváltozást nem találtak, de kontrollálni időnként érdemes a szemnyomását. Conjuctiva váladékos: a kötőhártya gyulladása során váladék képződik, ami különböző fajtájú és mennyiségű lehet. Egy heveny gyulladás sajnos akár 2 hétig is eltarthat. Ez az idő még nem telt el Önnél, legyen türelemmel. Amennyiben panaszai utána is megmaradnak, úgy keresse fel ismét a szakrendelést. A lelet további részében a réslámpás vizsgálat eredményeit írták le, amely során az ínhártyát (sclera), szaruhártyát (cornea), csarnokot, szivárványhártyát (iris), pupillát, szemlencsét és üvegtestet vizsgálják. A kapott eredmények teljesen jók voltak. Ezt követően a szemfenékvizsgálat során a látóidegfőt (papilla), valamint az artériákat és vénákat vizsgálták meg. Üdvözlettel: Halmosi Edina


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 15., 16:50; Megválaszolva: 2012. február 17., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: