• Szivárványlátás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Aszemnyomásom eggyensujban van mióta a betoptic-szemcseppet használom de a szivárványlátásom még megmaradt, amit jobbadán a tévé nézésénél tapasztalok egy 2-3méter távolságbol, de viszont egy féléve voltam szemészeten ahol a betüket jól felismertem, viszont térlátás vizsgálaton már régebb óta nem vóltam. Aszt szeretném kérdezni hogy ez az álapot gyógyitható, vagy mijen vizsgálatra kel menni?

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne a látótér vizsgálatot megismételni, illetve ha van rá mód a ideghártya állapotát ellenőrizni OCT vizsgálattal. Emellett, ha ezek szerencsére mind rendben vannak akkor pupilla tágítása mellett (nyílt zugú glaucománál lehetséges) a szemlencse állapotát is ellenőrizni kellene, mert a legenyhébb kezdődő homályok is okozhatnak szivárványlátást, kontúros képészlelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 12., 09:49; Megválaszolva: 2012. február 13., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: