• mi baja a gyerekemnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Gyermekem tüdőgyulladással született, ezért P.I.C.-ben kezelték és ott végeztek neki szemvizsgálatot is. Kértek kontroll vizsgálatot neki amelyre tegnap került sor és a 4 hónapos gyermekemnek a szemészeti eredménye a következő: O.u.:tiszta törőközegek, fundus ép papillák, durva kóros eltérés ne látható. Sciascopia mko +1, D hypermetropia. Vélemény: Szemészeti teendőt jelenleg nem igényel. Kérem Tisztelet Doktornő legyen kedves megírni, hogy mi baja a 4 hónapos kisfiamnak, továbbá, hogy hogyan lehet a meglévő betegségét kezelni ilyen kicsiként. Válaszát előre is köszönöm. Egy aggódó anyuka.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! Bár pusztán a leírásra támaszkodhatom, az számomra megnyugtató. (Amint le is írták szemészeti teendőt nem igényel pillanatnyilag.) " mindkét oldalon tiszták a törőközegek, a szaruhártya, szemlencse üvegtest. A szemfenéken ép a látóidegfő, kóros eltérés nem látható. Az alapos vizsgálat során a törőerejét is megnézték a babának, mely a kornak megfelelő +1, 0D". Ahogy nő a gyermek és nyúlik a szem tengelye úgy válik majd emmetroppá, azaz pont 0, 0D-sá vagy rövidlátóvá. A későbbi kontrollok majd azért lesznek fontosak, mert időben észre kell venni a rövidlátóságot vagy a kancsalítást. De egyik bekövetkezte sem törvényszerű! Addig is nagyon jó egészséget és sok örömet a piciben.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 12:59; Megválaszolva: 2012. február 13., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: