• miért látok egyre gyakrabban fénylő foltokat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egyre gyakrabban fordul elő velem, hogy tompa fájdalmat érzek mindkét szememben, szemgolyómban, ilyenkor a szemem mindkét sarkában, felváltva felerősödő zavaró fénylő villanások, foltok jelennek meg ami erős fejfájással társul. Olyankor lefekszem 1, 2 órára és szerencsés esetben elmúlik, de volt már olyan is, hogy egész nap 1 sötét, hangtalan szobában vártam, hogy elmúljon a szemfájásom. Ön szerint mi válthatja ki ezt az erős fájdalmat, kellemetlenséget? Keressek fel szemorvost ezzel kapcsolatban? Köszönöm válaszát, tisztelettel: D.I

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A panaszokat két irányból lenne érdemes megközelíteni. Egyrészt a szemészeti kivizsgálás lenne fontos szemnyomás méréssel, szükség esetén látótér és OCT vizsgálattal. Ezek segítségével a zöldhályog lehetőségét lehet kizárni. A másik fontos irány a neurológiai kivizsgálás, mely során a migrénes jellegű fejfájás lehetőségét kell megvizsgálni, mely szintén szemészeti tünetekkel járhat együtt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 06., 00:16; Megválaszolva: 2012. február 09., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: