• Rossz a szemem vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/ úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy lehetséges a szemem romlása, ha a következő tüneteim vannak: nagyon sokszor fáj és néha szúr a szemem, amiről sokszor sőt szinte mindig fáj a fejem (vagyis én úgy gondolom, hogy attól fáj)... ezenkívül sokszor homályosan látok, de utána ugyanúgy kitisztul a látásom. Nem tudom, hogy lehet a köze ehhez de előfordul nálam még gyakori szédülés és a szemem alatti rész illetve az arcüregem és a fülem fájása, zúgása, sípolása, és valamikor be is dugul. Gyakran nem kapok levegőt az orromon de hiába fújom nem múlik és nem is nagyon tudom kifújni, mert ennek az eredménye orrvérzés lesz... Válaszát előre is köszönöm! Lexa

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Az említett panaszok nagyon szerte ágazóak, ezért érdemes lenne lépésről lépésre haladni a felderítésben. Első lépésként szemészeti szakorvosi vizsgálat lenne szükséges, mely során ki lehetne zárni szemüveg szükségességét, szemizmok fáradékonyságát, a könnyfilm miatti homályos látás lehetőségét stb. Ezt követően belgyógyászati (vérnyomás ellenőrzés stb.) illetve fül-orr-gégészeti konzílium is fontos lenne a diffúz, szisztémás tünetek miatt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 22:22; Megválaszolva: 2012. január 25., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: