• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tiszteletem! Ismét a kisfiam problémájával fordulok Önökhöz. Kisfiam múlt hét óta (szombat) midenféle előjel nélkül elkezdett hunyorítgatni. A szeme nem könnyezik, nem is válladékozik, fájdalomra nem panaszkodik. Elváltozást nem tapasztaltunk. Először TV nézés során vettük észre a problémát. Hamar rájöttünk, hogy zavarja a fény. Nem mindig hunyorít, de gyakran pislog. Ha erősebb fényforrással találkozik, akkor kezdődik a hunyorítgatás. Először a szombati hideg szélre gyanakodtunk, bíztunk benne, hogy ideiglenes a dolog (sétából hazaérve kezdődtek a panaszok, előtte semmi gond nem volt). Karácsonykor a bölcsiben kötőhártya-gyulladás tombolt, a kisfiam sem maradt ki belőle. Brulamycin szemcseppet kapott, ami használt is. Kérdésem az lenne, hogy mi tévők legyünk? Felülfertőződés, vagy más állhat a hátérben? Most újra elkezdtük a szemcseppet, bár nem tudom jót teszünk-e vele. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne a minél hamarabbi szemészeti kontroll vizsgálat. A szemcsepp szavatosságát mindenképp figyelni kell, illetve az is előfordulhat, hogy másra érzékeny a gyulladást okozó kórokozó. Ha a gyulladást kizárja a műszeres vizsgálat, illetve gyógyultnak minősíti, semmi nem került a szembe stb. akkor is tovább kell lépni a hunyorítás miatt a szemüveg szükségességének kizárása irányába.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 21., 21:37; Megválaszolva: 2012. január 24., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: