• Lézeres szemműtét utáni torna/sport

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Január 31- én lézeres látáskorrekciós műtéten veszek majd részt! Kérdésem az lenne, hogy a műtét után lehet majd tornázni, szobabiciklizni vagy egyéb más sportot űzni? Amennyiben igen, akkor mennyi idő elteltével? Mire kell majd a műtét után figyelnem? Nyár elején tartjuk a templomi esküvőt, ezért mindenképpen szeretnék pár kilótól megszabadulni. Remélem, hogy lehet majd tornázni, mert tudom, hogy csak a diéta és a sport együttes kombinációja segít. Köszönöm válaszát és további jó egészséget kívánok! Üdvözlettel:

        Dr. Papp Júlia válasza a lézeres szemműtét témában

        Tisztelt kérdező! A lézeres műtét típusától (dioptriától, egyéb szemészeti és általános betegségtől stb.) is függnek a műtétet követő óvintézkedések. A fokozatosság véleményem szerint nagyon fontos, illetve kerülni kell az olyan sportágakat (főleg küzdősportok) melyek során ütés érheti a szemet, vagy valami belekerülhet stb. A fokozatos edzőtermi edzés, esetleg szoba bicikli valószínűleg nem hordoz veszélyt a műtét eredményességét illetően. DE az a legbiztosabb, hogy a műtétet végző intézményben közvetlenül rákérdeznek ezekre!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 16., 08:24; Megválaszolva: 2012. január 17., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: