• A jobb szemem viszket, a szélén a bőr bevörösödött, kicsit bedagadt és nagyon érzékeny.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Már egy jó ideje -talán 1 éve- mindkét szemem elkezdett néha viszketni, égni, általában miután hozzájuk értem, egy idő után főleg csak az orrnyereg felől az a kis piros (sajnos nem találtam a pontos nevét) és közvetlen alatta, mellette a bőröm, a szemem szélén. 2-3 hete a jobb szemem már akkor is elkezdett viszketni, ha csak a hajam hozzáért. Egyik reggel pedig kivörösödött, kicsit bedagadt jobb szemmel ébredtem. De csak ott vörösödött és dagadt be, ahol viszketett, az a kis piros és a bőröm mellette. Minden pislogáskor irritálódik és fáj, néha húzódik. Reggelente a csipa ráragad és lemosás után a szemem elkezd váladékozni, de csak akkor. Kamilla teával borogatom és Niveával kenem óvatosan, ezek együtt csillapítják a vörösséget és a húzódást. 1 hete már szinte teljesen elmúlt, de valamiért újra kiújult. Maga a szemem nincs bevörösödve és a fény sem zavar. A bal szememnek pedig nincs semmi baja. Ősszel voltam egy ingyenes allergiateszten, de mindenre negatív lett. Mi baja lehet a szememnek?

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti probléma témában

        Tisztelt kérdező! A kamilla és a NIVEA helyett inkább kimondottan szemészeti készítményt műkönny használatát javasolnám első lépésben. Ezt követően viszont műszeres szemészeti vizsgálatot lenne érdemes végeztetni, amely pontosan meghatározná a kiváltó okot (allergia, szemszárazság stb.) Az ok ismeretében könnyebb lenne a további lépés. (Néha előfordul, hogy allergiás kötőhártya gyulladás mellett is negatív az allergia teszt eredménye.)

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 15., 13:39; Megválaszolva: 2012. január 17., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: