• Kontaktlencse - magas dioptria

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Az elmúlt 5 évben Ciba Precision UV kontaktlencsét használtam, amelynek gyártása idén megszűnt. Ezt helyettesítendő keresek új kontaktlencsét, a jelenleg használt lencse paraméterei alapján tudna javasolni számomra egy kompatibiliset? Dioptria: bal: -7.50; jobb: -14.00 Görbület: 8, 7 mm Átmérő: 14, 4 mm Természetesen orvos segítségével illeszteném, azonban akinél legutóbb jártam csak szilikon-hidrogél lencsét engedélyezett, mert állítása szerint ilyen magas dioptriánál már sima hidrogél lencsét nem lehet használni az "ereződés" miatt. Ennek van valóságalapja? Ha igen, szilikon-hidrogél lencséből tud ajánlani nekem megfelelőt? Előre is köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel:

        Halmosi Edina válasza a kontaktlencse témában

        Tisztelt Kérdező! A Precision UV lencse gyártása valóban megszűnt, a raktárkészlet erejéig még rendelhető. Időnként érdemes is kipróbálni más lencséket, amelyek már jobb alapanyagból készülnek. Sajnos sokan szeretnek „megragadni” egy adott típusnál, nem mernek váltani. Jelenleg sok új lencse van piacon, érdemes esetleg több lencsével is próbálkozni, így össze tudja majd hasonlítani, hogy Önnek mi nyújt olyan komfortot, mint a korábbi lencse. Ha azonban szeménél ereződés áll fenn, akkor érdemes magas O2-átersztő képességgel rendelkező lencsét választani, hogy a további ereződéseket elkerüljük, esetleg átmenetileg napi lencsét viselnie, vagy szüneteltetni a lencseviselést. Kipróbálhatja pl. a CIBA Night and Day típusú lencséjét, biztos, hogy illesztője ezzel is foglalkozik. A lencse paramétereinek (görbület és átmérő) nem feltétlenül kell megegyezniük. Az illesztésnél a réslámpás vizsgálatnál derül ki, hogy jól illeszkedik-e a lencse a szemen. Szerintem bízza a döntést az illesztőjére. Biztos lehet benne, hogy megtalálják majd a megfelelő lencsét. Üdvözlettel: Halmosi Edina


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 14., 01:05; Megválaszolva: 2012. január 18., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: