Szem sorvadás

Bal szememen 2004-ben szürke hályogot távolítottak el (lencse beültetés) . 1 éve a látásom rohamosan romlik (közelre is távolra is) homályosan látok csak. Szemüveggel sem javítható. Valószínűleg szürke hályog alakul rajta. Kérdésem: Műtétel mennyire lehet a látásomon javítani, egyáltalán lehet-e? És ha nem lehet műteni, akkor ez teljes vaksághoz vezet, vagy van gyógyszeres kezelés? Köszönöm a választ.

Dr. Papp Júlia válasza szürke hályog témában

Tisztelt kérdező! A látásromlás oka nagyon szerte ágazó lehet - fontos lenne nem csak a műtét után beültetett műlencse, hátsó tok állapotát ismerni hanem emellett a szemfenék állapotát is. Az ok kiderítése csak műszeres vizsgálattal lehetséges, mert míg az első esetben esetleg lézerese "tisztogatástól" várható javulás a vízusban. Addig, ha a retinán, a látóideg hártyán alakult ki eltérés (akár degeneratio az éles látás centrumában például) akkor kérdéses a terápiás lehetőség.

Tehát mindenképp egy műszeres szakorvosi vizsgálatra lenne szükség, ami a pontos okot felderítené!

Kérdés: 2011. november 18., 17:44; Megválaszolva: 2011. november 22., 16:02
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szürkehályog: homályos a látásom
Szürke hályog műtétem volt hat hete, látásom a műtött szemmel rosszabb mint műtét elött. Kérdésem: Lehetséges, hogy nem megfelelő lencse lett...
Szürkehályog és olvasás
Az egyik szemem megműtettem szürkehályoggal. Baj-e ha a másikat nem műtetem? Tudok-e vele olvasni?
Tejfehér köd szürkehályog műtét...
A barátnőmet két napja műtötték szürkehályoggal. A kérésére írok Önnek. A műlencse beültetésénél az orvos nem találta a lencsén az ún....
Szürkehályog műtét utáni nyilalló...
Mindkét szememen szürkehályog műtétet végeztek.. A bal szemembe +5-ös, a másikba +3-as lencsét helyeztek be. A műtét után a bal szememet használom...
Szürkehályog műtét és embólia
Tisztelt Doktor úr/nő! Édesapámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Januárban tüdőembóliája volt, azóta jól van, de a vérképe nem jó....