• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Kis koromban mind két szemere kancsal voltam befele mütötték az erédmény jó lett. Most 21 éves leszek voltam tavaly szemorvosnál kontrolon (már elttötte elég rég nem voltam panaszom nem volt) Az orvos azt akkor azt mondta hogy nincs komoly baj Kszögnek mért mindkét szemre 3-4 fokot DVD Azt mondta hogy ez a ugynevezett dvd-s kancsalság ez csak akkor jön elő hogyha valamit erösebben nézek és ez felfele térő nem mindig jön elő nem kell foglalkozni vele viszont sztereolátás az nincsen vezérszem jobb. Aztán rá félévre kb felpróbáltam egy régi szemüvegmet amiben a bal szemem kifelé tért el de csak szemüvegben anélkül nem Ehhez hozzátartozik az is hogy tudok olyat csinálni a szememmel ha akarok hogy elhomályositom a látásom és akkor is a bal szemem kifelé tér el.de csak akkor ha akarom homályositani kényszer nincs rá. Elmentem egy másik szemészhez ezzel a problémával megvizsgált és ő azt mondta hogy azért megy ki szemüvegben mert akkor pihen a szem nem erölöködik. És megmutattam neki azt hogy eltudom homályositani a látásom és akkor is kifelé tér el De viszont ő már az alábbi kancsalsági szögeket irta Távolra bal szem max 10fok kifele közelre jobb szem 4fok befele és bal oldali dvd. Az orvos mondta hogy ő nem is tudta hogy kancsal vagyok csak mikor mondtam neki egyáltalán semmi semmi sincs valamint hogy kifelé csak akkor megy PL: Ha mondjuk valami hegy tetején vagyok és onan nézem lefele tájat. És igazából magamon sem látok kancsalágot legfeljebb ritkán felfele vagy ha sokat ülők a gép elött kicsit befele de kifele egyáltalán nem.Pedig elég kritikus vagyok magammal szemben És igazából nemtudom ezt hova tenni hogy közbe meg le van irva Bal 10fok távolra kifele, Jobb 4 fok közelre befele.Ebben remélek a Doktornőtől segítséget hogy hogy értelmezzem. Hogy valojában akkor megy ki a bal szem ha télleg nagyon távolra nézek? És akkor megy be a jobb szem ha mondjuk már nagyon közelre nézek? A kettő között meg nincs kancsalság? Köszönöm a választ előre is!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Kedves kérdező!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 17., 13:23; Megválaszolva: 2012. február 02., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: