Kancsalság

Tisztelt WEBBeteg! Kisfiamnál másfél éve fedezték fel a kancsalságot, több évi félrekezelés után. A doktornő tavaly augusztusban írt fel neki egy bifokális szemüveget, melyet állandóan kell hordania, így állítólag nem lesz szükség műtétre. A szemüveg adatai:távoli jobb:+3, 0 bal:+3, 0 közeli jobb:+5.5 bal:+5.5 Augusztusban kellett volna mennünk kontrollra, de a doktornő külföldön tartózkodott, azt üzente, novembertől rendel ismét. Most viszont kiderült, hogy véglegesen kint maradt, így orvos nélkül maradtunk. A legközelebbi SZTK-ban sikerült félrekezelni a gyereket, ezért nem bízom bennük. Egy Pest megyei kis faluban élünk, szerény körülmények között, de a gyerek szeme nem játék!. A Heim Pál kórházban januárra adtak volna időpontot.Várhatok addig? A gyereknek egyre sűrűbben fáj a feje és koncentrálni sem tud az iskolában. Este 8kor már alszik, fáradékony lett, gondolom a szeme miatt.Kérem segítsenek a döntésben, vagy az orvosválasztásban! Tisztelettel:Orsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

Tisztelt kérdező! A fáradás, koncentráció hiánya nem feltétlenül a szeme, illetve kancsalsága miatt van. A szemészeti kontroll időpontjáig érdemes lenne az egyéb okokat is kivizsgálni - vérszegénység pl. stb. A Heim Pál kórházi vizsgálatot nem kellene kihagyni, fogadja el a januári időpontot. Addig is az SZTKba kellene kontrollra menni és elmondani a tapasztaltakat, az új bifocalis szemüveget és a panaszokat.

Kérdés: 2011. november 04., 08:38; Megválaszolva: 2011. november 06., 10:25
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?