• Agyérgörcs után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapám nemrég agyérgörccsel került kórházba, azóta folyamatosan javul az állapota. Olvastam, hogy nagyon nagy egy stroke kockázata, illetve, hogy egy éven belül életveszélyes infarktus is kialakulhat akár. Kérdésem, hogy ez a folyamatos gyógyszeres kezelés ellenére is ilyen vészes? A gyógyszereken kívül mivel tehetünk még a betegség ellen: (fokhagyma, hal fogyasztása például, amit eddig orvosilag is ajánlottak.) Harmadik kérdésem, hogy a vérnyomáscsökkentők okozta "levert" állapotot lehet-e módosítani valamivel, ami viszont nem veszélyes a vérnyomásra? Koffeinmentes kávé, ganoderma kávé, bármi hasonló? Sajnos édesapám mozgássérült is. Nagyon köszönöm a választ!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomás, ha nagyon alacsony, beszéljék meg a háziorvosukkal, hogy módosítson a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek dózisán, mert ha alacsony, az nem tesz jót az agyi keringésnek, főleg nem stroke után. A legfontosabb, hogy vérrögképződés gátló gyógyszert szedjen, a vérnyomása, vércukra, vérzsírértéke megfelelő szinten legyen és amennyire lehetséges mozogjon, az étrendjére figyeljen oda, sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasszon, telítettlen zsírsavakat, esetleg omega 3 -at, Q 10-et. Ennél többet nem nagyon lehet tenni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 23:07; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés