Agyvérzés után

3 éve volt agyvérzésem, /agyi infarktus/, azóta rohamosan romlik a járásom. 66 éves vagyok /nő/. Már sok mindent kipróbáltam, de nincs változás. Rendszeresen járok infúzióra /fél évente./ Szeretnék valamilyen megoldást. Kérem Doktornőt, válaszoljon. Kotnyekné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza agyvérzés, keringési zavarok témában

Kedves Kotnyekné!

Az agyi keringészavarok után kiemelten fontos a háttérben levő alapbetegségek (magasvérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség) megfelelő kezelése, az ideggyógyászati állapot nyomonkövetése (fizikalis vizsgálat, carotis Doppler vizsgálat, koponyaCT) . A cerebrovascularis szakrendelések specializálódtak ezen feladatok ellátására. Természetesen a járászavar hátterében egyéb (mozgásszervi, környéki idegrendszert érintő) betegségek is állhatnak. Az infusios kezelések mellett a mozgástherápia is hatékony lehet. Elsősorban tehát a kezelhető betegségek megfelelő kontrollja (napi többszöri otthoni vérnyomásmérés és az eredmények leírása, cukorbetegség esetén napi többszöri vércukormérés) , és az optimalis therápia beállítása a legfontosabb feladat.

Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. június 21., 22:39; Megválaszolva: 2008. június 21., 22:39
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Erek állapota fiatalon
ischaemias laesio
November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem (cca 100 km) ...
Esetleges Orvosi mulasztás...
Stroke utáni állapot
vérhígító szedése melett lehet-e...