• Orvoshoz, vagy természetgyógyászhoz???,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/ vagy Nő! Egy nagyon kedves barátom miatt kérném a segítségét! 54 éves férfi hónapok óta nagyon fájtatja a lábait.(mindkettőt)Kaposvárra járt kezelésre (nem tudom a pontos nevét ennek az eljárásnak), de 50 db kezelést kapott mindkét lábára.(fekvő helyzetben tappancsokat tettek rá kb 20 percig tartott egy-egy kezelés. Azt tudom, hogy nem kórházban kapta, és november, decemberi időszakban voltak a kezelések. A bal lábára érszűkületet állapítottak meg, ami a kezelések után lényegesen javult! 4 nappal ezelőtt azonban a jobb lábát és kezét nem tudta megmozdítani, az-az nem érezte, teljesen érzéketlenné vált! (lebénult)Mindez hirtelen váratlanul történt! Orvoshoz azóta sem ment, felkeresett, egy természetgyógyász, reflexológust, aki talpmasszázst alkalmazott nála már két alkalommal.Lényeges javulás még nincs nem tud lábra lábra állni, és nagyon erőtlenek a jobb oldali végtagjai. Azt szeretném kérdezni, hogy egy orvosi diagnózist helyetesíthet -e egy természetgyógyász? Nem  kellett volna e kórházi kezelést kapnia? Ez a reflexológus, azt mondta, hogy agyiinfarktusa volt! Szeretném kérni szakvéleményét ezzel kapcsolatban, és egyben tanácsát is! Tisztelettel: szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Szilvia!

        A leírt tünetek alapján valóban felmerült stroke. Ennek kezelése, utánkövetése, gondozása alapvetően orvosi, a talpmaszzázs csak kiegészítésként alkalmazandó. A pontos diagnózis és terápia miatt feltétlenül keressen fel a barátja ideggyógyászt mihamarabb.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 09:03:17; Megválaszolva: 2010. február 17., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: