• Agyi infarktus következményei rosszabbodhatnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Férjemnek sajnos két éve agyi infarktusa volt. Előzménye magas vérnyomás és szédülés volt. Illetve olyan tünete volt, mintha a szája széle elzsibbadt volna és ott nem érzi a szája szélét. Szerencsére egy hetes kórházi ápolással és gyógyszerekkel nagyon jól kezelni tudták a betegségét. Kérdésem: lehetséges-e, hogy döntésképtelenség, ítélőképesség romlása, agresszivitás, dühkitörés jelentkezik, ha kritika éri valamely döntését. Nem engedi, hogy segítsünk, azt hiszi, ugyanúgy tud dönteni, dolgozni, mint az agyi infarktus előtt. Pedig én érzem, hogy nem, mivel 35 éves házasok vagyunk az idén. Nagyon aggódom, hogy a döntései negatív irányban befolyásolják életünket. Kérem segítsen, mit tegyek? Hogyan kezeljem a problémát?

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos a leírt tünetek lehetnek közvetlenül az agyi károsodásnak, de a betegség miatti depressziónak is a tünetei. Okosan kell irányítani a döntésekben a férjét, eetleg rávenni egy pszichológiai-pszichiátriai vizsgálatra. Ha ezt ellenzi, akkor Ön is felkereshet egy pszichológust egyedül is, és a problémákat elmondva tanácsot kérhet, hogyan kezeljék ezeket a heyzeteket.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 18:42:23; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: