gyógyszerhasználat

Férjem könnyebb végkifejletű agyvérzést kapott mult év szeptemberében. (tehát nehezebb látványos károsodás nincs) Mivel szivritmuszavara volt az orvosok feltételezése szerint az játszhatott közre 2 vérrög keletkezésében. Azóta kardiológusa tanácsára a következő gyógyszereket használjarendszeresen: Cardiopirin, Propafen, Presolol. Nincs és nem is volt magas vérnyomása, nem túlsúlyos, vérértékei (Zsir, cukor) normális. Gyomorvédőként szed Nolpaza nevű gy.Ennek ellenére gyakran vannak gyomorpanaszai feltehetőleg a Cardiopirin használata végett.Kérdés: Lehet e szüneteltetni ennek a gyógyszernek szedését időlegesen, hogy kivédjük a gyomorvérzéstől.Hogyan helyes megszakitani-egyszerre vagy fokozatosan? Legalább hogy pihenjen egy kicsit a gyomra? Esetleg van e olyan hasonló gyógyszer ami nem károsítja a gyomrot? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérrög képződés gátlása témában

Kedves Kérdező, hirtelen ne hagyja abba a gyógyszert, de valóban létezik gyomorkímélőbb megoldás a vérlemezke összecsapódásának gátlására. Kérdezze háziorvosát. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 26., 09:34; Megválaszolva: 2015. február 26., 20:35
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Erek állapota fiatalon
ischaemias laesio
November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem (cca 100 km) ...
Esetleges Orvosi mulasztás...
Stroke utáni állapot
vérhígító szedése melett lehet-e...