Fiatalkori szélütés után hány évig lehet élni?

Ha valaki huszonéves korában szélütésen esik át, de teljesen felépül és tünetmentes a gyors vérrögoldásnak köszönhetően, akkor hány évig élhet még? Egy cikkben azt írják, hogy 2-3 év. Mi az igazság? Tényleg ennyire rossz az életkilátás akkor is, ha teljesen felépült és néha egy kis lábizomgörcstől eltekintve panaszmentes az illető? Mibe hal bele? Hirtelen összeesik, légzési elégtelenség, szívmegállás? Mire lehet számítani?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza stroke témában

Kedves KÉrdező!

Az ön által megjelölt bekezdésben "valamennyi szélütéses beteget figyelembe veszik" és ebből vonnak le következtetéseket. Ez azt jelenti, hogy a nagy állományroncsoló vérzéseket követő azonnali halált és a teljes panaszmentességet is egy kalap alá veszik, és kiátlagolják. Az Ön helyében én nem aggódnék emiatt, különösen, hogy oldották a vérrögöt és nem következett be maradandó egészségkárosodás.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 10., 21:04; Megválaszolva: 2012. április 12., 23:28
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Erek állapota fiatalon
ischaemias laesio
November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem (cca 100 km) ...
Esetleges Orvosi mulasztás...
Stroke utáni állapot
vérhígító szedése melett lehet-e...