• Fiatalkori szélütés után hány évig lehet élni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ha valaki huszonéves korában szélütésen esik át, de teljesen felépül és tünetmentes a gyors vérrögoldásnak köszönhetően, akkor hány évig élhet még? Ebben a cikkben azt írják, hogy 2-3 év. http://webcache.googleusercontent.com/search? q=cache:Awh7tbY8GicJ:www.lam.hu/folyoiratok/ab/0103/1.htm+sz%C3%A9l%C3%BCt%C3%A9s+bek%C3%B6vetkezt%C3%A9t%C5%91l+%C3%A9lettartam&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a Itt pedig azt írják, hogy 8 éven belül a fele meghal: http://webcache.googleusercontent.com/search? q=cache:P2ylUC1Q308J:www.weborvos.hu/cikk.php%3Fid%3D92%26cid%3D4241+sz%C3%A9l%C3%BCt%C3%A9s+nyolc+%C3%A9ven+bel%C3%BCl&cd=6&hl=hu&ct=clnk&gl=hu Mi az igazság? Tényleg ennyire rossz az életkilátás akkor is, ha teljesen felépült és néha egy kis lábizomgörcstől eltekintve panaszmentes az illető? Mibe hal bele? Hirtelen összeesik, légzési elégtelenség, szívmegállás? Mire lehet számítani?

        Dr. Veress Dóra válasza a stroke témában

        Kedves KÉrdező! Az ön által megjelölt bekezdésben "valamennyi szélütéses beteget figyelembe veszik" és ebből vonnak le következtetéseket. Ez azt jelenti, hogy a nagy állományroncsoló vérzéseket követő azonnali halált és a teljes panaszmentességet is egy kalap alá veszik, és kiátlagolják. Az Ön helyében én nem aggódnék emiatt, különösen, hogy oldották a vérrögöt és nem következett be maradandó egészségkárosodás.


        Kérdés: 2012. április 10., 21:04; Megválaszolva: 2012. április 12., 23:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: