• Csak koleszterin?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Volt egy enyhe strook-om. Szív és érrendszerben nem találtak eltérést.Vérnyomásom 130/80, nem vagyok cukorbeteg. Nem iszom nem dohányzok. Labor eredményekben az alábbi eltérések voltak koleszterin:6, 1(2, 8-5, 2) GPT:50 (0-40) Telj. vaskötő k.:59, 4(27, 8-53, 7) vörösvértestszám:5, 28 (4, 00-5, 2) haemoglobin: 16, 2(12-15, 5) MCHC: 36, 2(32-36) Utalnak ezek az eredmények együtt valamilyen kiváltó okra?

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Ezek alapján egyértelműen a közvetlen kiváltó ok nem állapítható meg, sőt, azt nem írta, hogy milyen jellegű volt a stroke-ja. Az viszont biztos, hogy az érelmeszesedés közrejátszik a stroke kialakulásában, és ez bizony a stroke kialakulására hajlamosít, de ugyanúgy a magas vércukorszint, a túlsúly, a dohányzás, a magas vérnyomás, stb. is. Rendszeres kontrollvizsgálatokra kell ezután járni, figyeljen oda magára, életmódjára! Jó egészséget!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 05., 10:32; Megválaszolva: 2012. március 06., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 31 éves, rendszeresen sportoló (heti 3-4 súlyzós edzés, heti 1-2 cardio edzéssel, csak fehérjét fogyasztok mint táplálékkiegészítőt), általában egészségesen étkező, de stresszes, vezetői pozícióban dolgozó férfi...
        November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem ( cca 100 km) dehidratáltságra gyanakodtak, és nem szállitottak korházba. November 10.-én ismét rosszul lettem...
        Tisztelt Doktor Nő. Édesapám 76 évesen idén augusztusban minden előzmény nélkül elhunyt. Halottvizsgálati bizonyitványon az szerepel hogy agyállományi vérzés kisagyi beékelődéssel. Történt mindez minden előzmény nélkül, Édesapám...
        Kedves Doktornő! A barátom 1 hónapja Stroke-ot kapott. Nem volt lehetőségünk a 3 órában maradni. Amikor a mentők bevitték a sürgősségire, azt gondoltam, hogy gyorsan intézkednek, de sajnos 4 órába telt mire kórházi osztályra került. A bal...
        Már volt strokom, magas a vérnyomásom és a koleszterinem is. Vérnyomás csökkentőt, és vérhígítót is szedek, és a koleszterinre tablettát Azt szeretném kérdezni hogy a Peru-i kovaföldet szedhetek-e a az érrendszerem tisztítására a...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám (56 éves) egy hete került kórházba agytrombózissal és másodlagos vérzéssel. Ma volt egy érfestékes CT vizsgálata, mely kimutatta, hogy a vérzés felszívódott, 2rög viszont megmaradt. A rögök a véráramlást...
        kÉTSZER DIASZNOTIZÁLTAK CT-n agyi infartusst amit gyógyszeresen kezelek, de két havonta ismétlődő olyan látás zavar jön létre hirtelen, ami szédüléssel, bal oldali fájással párosul ami kb 25-30 percen át tart. Ez a látás olyan, hogy a bal...
        Tisztelt doktorno! Felesegem 2napja eszlelte hogy beszedzavarai vannak azonnal a korhazba ment jelenleg is bent van.egy enyhebb stroke illetve tia jelentkezett nala.kerdezni szeretnem ez sullyosbodhat illetve mik lehetnek a fenn marado szövödmenyek? milyen...
        Üdvözlöm! Kb 3 éve súlyos stroke-on estem át, azóta a bal vádliban, combban, és karban-vállban napi szinten jelentkeznek elég erős görcsök, ami a járásban is nagyon zavaró és fájdalmas. Sajnos a Baclofen nem nagyon segített. Szeretném...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám (51 éves) több mint egy hónapja stroket kapott. Az itteni orvosok szerint 3*7 cm halt el az agyában valahol a bal oldalon. Mindene mozog szerencsére bénulás jele nem felfedezhető, viszont a beszédjén lehet...