Csak koleszterin?

Volt egy enyhe strook-om. Szív és érrendszerben nem találtak eltérést.Vérnyomásom 130/80, nem vagyok cukorbeteg. Nem iszom nem dohányzok. Labor eredményekben az alábbi eltérések voltak koleszterin:6, 1(2, 8-5, 2) GPT:50 (0-40) Telj. vaskötő k.:59, 4(27, 8-53, 7) vörösvértestszám:5, 28 (4, 00-5, 2) haemoglobin: 16, 2(12-15, 5) MCHC: 36, 2(32-36) Utalnak ezek az eredmények együtt valamilyen kiváltó okra?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

Kedves Kérdező! Ezek alapján egyértelműen a közvetlen kiváltó ok nem állapítható meg, sőt, azt nem írta, hogy milyen jellegű volt a stroke-ja. Az viszont biztos, hogy az érelmeszesedés közrejátszik a stroke kialakulásában, és ez bizony a stroke kialakulására hajlamosít, de ugyanúgy a magas vércukorszint, a túlsúly, a dohányzás, a magas vérnyomás, stb. is. Rendszeres kontrollvizsgálatokra kell ezután járni, figyeljen oda magára, életmódjára! Jó egészséget!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 05., 10:32; Megválaszolva: 2012. március 06., 11:53
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Erek állapota fiatalon
Kedves Doktornő! 31 éves, rendszeresen sportoló (heti 3-4 súlyzós edzés, heti 1-2 cardio edzéssel, csak fehérjét fogyasztok mint...
ischaemias laesio
November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem ( cca 100 km)...
Esetleges Orvosi mulasztás...
Tisztelt Doktor Nő. Édesapám 76 évesen idén augusztusban minden előzmény nélkül elhunyt. Halottvizsgálati bizonyitványon az szerepel hogy...
Stroke utáni állapot
Kedves Doktornő! A barátom 1 hónapja Stroke-ot kapott. Nem volt lehetőségünk a 3 órában maradni. Amikor a mentők bevitték a sürgősségire, azt...
vérhígító szedése melett lehet-e...
Már volt strokom, magas a vérnyomásom és a koleszterinem is. Vérnyomás csökkentőt, és vérhígítót is szedek, és a koleszterinre tablettát Azt...