• Csak koleszterin?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Volt egy enyhe strook-om. Szív és érrendszerben nem találtak eltérést.Vérnyomásom 130/80, nem vagyok cukorbeteg. Nem iszom nem dohányzok. Labor eredményekben az alábbi eltérések voltak koleszterin:6, 1(2, 8-5, 2) GPT:50 (0-40) Telj. vaskötő k.:59, 4(27, 8-53, 7) vörösvértestszám:5, 28 (4, 00-5, 2) haemoglobin: 16, 2(12-15, 5) MCHC: 36, 2(32-36) Utalnak ezek az eredmények együtt valamilyen kiváltó okra?

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Ezek alapján egyértelműen a közvetlen kiváltó ok nem állapítható meg, sőt, azt nem írta, hogy milyen jellegű volt a stroke-ja. Az viszont biztos, hogy az érelmeszesedés közrejátszik a stroke kialakulásában, és ez bizony a stroke kialakulására hajlamosít, de ugyanúgy a magas vércukorszint, a túlsúly, a dohányzás, a magas vérnyomás, stb. is. Rendszeres kontrollvizsgálatokra kell ezután járni, figyeljen oda magára, életmódjára! Jó egészséget!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 05., 10:32; Megválaszolva: 2012. március 06., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: